Mon Guerlain | 190 év
monguerlain
monguerlain
1037
page-template-default,page,page-id-1037,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

A Guerlain Ház, amelyet 1828-ban alapított a parfümőr-kémikus Pierre-Francois Pascal Guerlain, idén ünnepli 190. évfordulóját. A közel két évszázados múlttal rendelkező ’Maison’ mindig a szépség és a nők szolgálatában alkotott illatokat, bőrápolási termékeket és dekorkozmetikumokat.

Eau De Cologne Impériale

III. Napóleon császár felesége, Eugénia császárné fontos szerepet játszott a luxus és a divat alakításában a XIX. századi Francia országban, így hatalmas elismerés és kiváltság volt Pierre-Francois-Pascal Guerlain számára, amikor 1853-ban a császárné kinevezte saját személyes parfümőrének. Nem mással, mint az Eau de Cologne Impérial illattal vívta ki magának ezt a címet a Guerlain Ház, amely a maga korának divatjához teljes mértékben illeszkedő, citrusos, rózsás, jázminos akkordokkal szőtt kreáció volt. Hogy méltó otthont kapjon ez a nemes Cologne, a Pochet üvegkészítő manufaktúra 69 arany méhecskével, a császári ház szimbólumával díszített üveget készített neki. Azóta a méh szimbólum a márka egyik ikonikus motívumává vált.

GUE_190ANS_UK-8_imperiele
GUE_190ANS_UK-10_jucky

Jicky

1889-ben a Párizsi Világkiállítás a francia ipart ünnepelte, s köztük olyan neves alkotásokat, mint az Eiffel torony és a Jicky. Aimé Guerlain, szakítva a hagyományokkal és meglovagolva az impresszionista irányzatot, olyan illatot alkotott, amely többé már nem a természetet kívánta másolni, hanem érzelmeket, érzéseket hivatott kifejezni. A coumarin, vanilin és további szintetikus anyagok alkalmazásával Aimé Guelrain Jicky illatával létrehozta a modern parfümkészítés úttörőjét.  De nem csak az illat összetevői az illat neve is rendhagyó volt a XIX. században, melynek eredete a mai napig nem tisztázott: Aimé unokaöccsének, -aki később a Shalimar illat alkotója lett- Jacques Guerlainnek a beceneve, illetve Aimé Londonban megismert szerelmének neve is Jicky volt.

Shalimar

A ’20-as évek Párizsában javában tombol a cosmopolita életmód, fényűző bulik és új élet tölti meg a várost. A Shalimar, az első orientális illat tökéletesen tükrözi ezt a pezsgő hangulatot. Igazi mestermű, -melynek a neve „a szerelem temploma” szanszkritül- tisztelgés egy igaz szerelem története előtt: Shah Jahan szeretett feleségét Mumtaz Mahalt korán elveszíti, az asszony életét veszítette szülés közben. Felesége és szerelmük emlékére Shah Jahan felépítette a Taj Mahalt és a Shalimar kerteket. Annyira megindította Jacques Guerlaint ez a legenda, hogy évekig kutatta a megfelelő illat akkordot, amivel kifejezheti. Végül az afrodiziákum vaníliát ötvözte a bergamot esszenciával, így létrehozva egy friss mégis gazdag és érzéki parfümöt. Az 1921-ben elkészült illatot 4 évig nagy titokban tartva végül az 1925-ben megrendezett Világkiállításon tárta nyilvánosság elé a Guerlain Ház. A kivételes illat kivételes üveget is kapott: a Raymond Guerlain tervezte és Baccarat Ház készítette üvegcse a Shalimar kertkekben található szökőkutak formáját idézi, kék kupakja a belőle felszökő vizet. Ezt az egyedi dizájnt az Iparművészeti Kiállítás első hellyel ismerte el.

shalimar

A Guerlinade

1921-ben a figyelem a Guerlain alkotások legfőbb összetevőire irányult. Minden Guerlain illat magjában, belső szerkezetében megfigyelhető egy izgalmas harmónia, amely megkülönböztethetővé teszi a Guerlain alkotásokat. Ez nem más, mint hat összetevő összjátéka: bergamot, rózsa, jázmin, vanília, tonka bab, írisz.

Rouge G

Felfedni a nők szépségét egy kis rúzzsal az ajkakon: mindig is a Guerlain specialitásai közé tartozott. A történet 1870-ben kezdődött, amikor Aimé Guerlain megalkotta az első szilárd, stiftes, újratölthető rúzst a Ne m’oubliez pas-t. Később a rúzs a divat elmaradhatatlan kellékévé vált, s a Guerlain házban időről időre megújultak az ajakra való alkotások. Olivier Echaudemaison a Guerlain Kreatív Igazgatója 2006-ban Lorenz Bäumer ékszertervező művésszel közreműködve megalkotta az ikont a rúzsok között, a Guerlain Rouge G-t. A gyönyörű tokba zárt, ápoló anyagokkal és rubinporral dúsított rúzs 2018-as megújulásával minden képzeletet felülmúlt. A rúzs teljesen személyre szabhatóvá vált: nem csak az árnyalatot, de a tokot is külön lehet kiválasztani és összepárosítani, így megalkotva az egyedi stílusunknak megfelelő terméket.

rouge-g
terracotta

Terracotta

A harmincas években a barnaság annak egyértelmű jele volt, hogy valaki a társadalom krémjéhez tartozott hiszen megengedhette magának, hogy a tél közepén luxusvakációra menjen. Amikor Franciaországban bevezették a fizetett szabadságokat a barnaság elengedhetetlen kellékké vált. Ekkor a Guerlain innovatív új terméket dobott a piacra: egy olyan barnító szert, amelyhez nem volt szükség napsütésre. Ez volt a Teint doré par le soleil. Ezt követően több nap nélküli barnaságot adó szer született a márka kötelékében, majd 1984-ben olyan ikon látott napvilágot, amelyből a mai nap minden 20. másodpercben eladnak egyet. Ő a Terracotta, egy retikül-barát kompakt barnítópúder, mely fokozza a barnaságot és csupán pár másodperc alatt nyári napcsókolta arcot varázsol. Illata, mely az ylang-ylang, narancsvirág, vanília és tonka bab csábító harmóniája, már a kompakt felnyitásakor elvarázsolja érzékeinket és elrepít minket a trópusokra. A kilencvenes években a formuláját Olivier Echaudemaison megújította, tápláló összetevőkkel, fénypigmentekkel gazdagította. Ma a Terracotta szinonimája a kontrollált barnaságnak és vitathatatlan minőségnek.

Météorites

1987-ben színes kis púdergyöngyök láttak napvilágot egy páratlan dobozkában, amelyet Catherine de Medici egy púderestégelye inspirált. Úgy hívták őket: a Météoritok. Első alkalommal egy porpúder apró gömböcskékbe lett tömörítve, s ezek a gyöngyszemek mennyei ibolya illatot árasztottak. Pink, fehér, mályva, zöld, arany és gyöngyház színek: mindegyik színnek megvan a maga feladata abban, hogy az arcbőrt tökéletessé és ragyogóvá tegyék. Forradalom volt ez a sminkelésben: végre egy púder, mely nem száll mindenhova! A mai napig a Météorites gyöngyöket a Guerlain chartes-i gyárában, dolgos, szakértő kezek készítik, melyek munkáját gép nem volt képes kiváltani. Minden szezonban Météorites gyöngyök és dobozok variációi bukkannak fel, hogy megadják a nőknek azt a ragyogást, amelyre mindannyian vágynak és érdemelnek. Csodás selyem fény, ibolya illat, kifinomult doboz, időtlen szépségű termék.

Meteorites